Koor

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk (AZM, opgericht in 1969) is een gemengd koor, bestaande uit 45 tot 50 leden. AZM zingt een gevarieerd, uiteenlopend repertoire uit alle tijden: bijvoorbeeld klassieke werken uit renaissance en barok, musical highlights, wereldmuziek en hedendaagse muziek.

Er wordt gerepeteerd onder leiding van dirigente Julia Scepanovic en met ondersteuning van pianiste Ani Avramova. Na de repetities kan er gezellig worden nagepraat in de bar van 'De Vierstee'. Regelmatig zijn er activiteiten waar partners en vrienden van AZM bij worden betrokken.

Jaarlijks geven we een concert met medewerking van professionele musici en solisten. Daarnaast treden we regelmatig op bij lokale activiteiten binnen de gemeente De Bilt.

Repetities

AZM repeteert wekelijks op donderdagavond in dorpshuis De Vierstee, Nachtegaallaan 30 in Maartensdijk. We repeteren van 20.00-22.00, met een korte koffiepauze. In de zomer is er een stop van zes weken, in de kerstvakantie van twee weken. Om op de repetities toe te komen aan inspirerende en mooie muziek wordt van de leden verwacht thuis te oefenen. Oefenmateriaal zoals MP3 bestanden worden via het ledenlogin beschikbaar gesteld. Een betrokken inzet uit zich ook in een trouw bezoek van de repetities. In de aanloop van concerten worden er extra oefenzaterdagen en/of extra stemgroeprepetities gepland.

Repetitie november 2021

Zing een avond mee!

AZM is op zoek naar nieuwe leden. Gezien de huidige samenstelling van het koor zijn we vooral op zoek naar tenoren en bassen, maar ook zijn alten en sopranen welkom. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een paar repetities bijwonen om de sfeer te proeven. Meld je je van tevoren aan, dan ligt er een recente map met bladmuziek voor je klaar. Wanneer je geïnteresseerd bent in het lidmaatschap neemt de dirigent een stemtest af voor of na de repetitie. Aan de hand hiervan wordt besloten of je lid kunt worden en in welke stemgroep je geplaatst wordt.

Stuur ons een bericht

Lidmaatschap

Om lid te worden stuur je een email naar het AZM-secretariaat. De contributie is € 20,- per maand en wordt bij vooruitbetaling per half jaar of per jaar betaald. Het is ook mogelijk om de U-pas te gebruiken voor het lidmaatschap van AZM.

Word lid