Koor

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk (AZM, opgericht in 1969) is een gemengd koor, bestaande uit circa 50 leden. AZM zingt een gevarieerd, uiteenlopend repertoire uit alle tijden: bijvoorbeeld klassieke werken uit renaissance en barok, musical highlights, wereldmuziek en hedendaagse muziek.

Er wordt gerepeteerd onder leiding van dirigente Julia Scepanovic en met ondersteuning van pianiste Ani Abramova. Na de repetities kan er gezellig worden nagepraat in de bar van 'De Vierstee' met een kop thee of een drankje. Regelmatig zijn er activiteiten waar partners en vrienden bij worden betrokken.

Ieder jaar proberen we een uitvoering te geven met medewerking van orkest en solisten. Daarnaast treden we regelmatig op bij lokale activiteiten binnen de gemeente De Bilt.

Repetities

AZM repeteert iedere donderdagavond in De Vierstee van 20.00-22.00, met een korte koffiepauze. In de zomer is er een stop van zes weken, in de kerstvakantie van twee weken. Het instuderen van de muziek vindt grotendeels tijdens de repetities plaats. Daarnaast wordt gevraagd thuis te oefenen met MP3 bestandjes. In de aanloop naar een concert worden soms oefenzaterdagen of extra stemgroeprepetities gepland.

Repetitie november 2021

Zing een avond mee!

AZM is op zoek naar nieuwe leden. Gezien de huidige samenstelling van het koor zijn we vooral op zoek naar tenoren en bassen, maar ook zijn sopranen en alten welkom. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een paar repetities bijwonen om de sfeer te proeven. Wanneer je je van tevoren aanmeldt, ligt er een recente map met bladmuziek voor je klaar. Wanneer je besluit lid te worden wordt aan de hand van een stemtest door de dirigent besloten of je lid kunt worden en in welke stemgroep je geplaatst wordt.

Stuur ons een bericht

Lidmaatschap

Om lid te worden stuur je een email naar het AZM-secretariaat. De contributie is € 20,- per maand en wordt bij vooruitbetaling per half jaar of per jaar betaald. Het is ook mogelijk om de U-pas te gebruiken voor het lidmaatschap van AZM.

Word lid