Koor

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk (AZM, opgericht in 1969) bestaat uit circa 55 enthousiaste mannen en vrouwen. We repeteren iedere donderdagavond in dorpshuis 'De Vierstee' in Maartensdijk. 
AZM zingt een gevarieerd, uiteenlopend repertoire uit alle tijden: bijvoorbeeld renaissance, speciale thema's, klassieke werken, musical highlights, wereldmuziek en hedendaagse muziek.

           2019 AZM Repetitie 23-05-2019 OlgaZ WEB 04.jpg

We streven naar kwaliteit; sociale samenhang vinden we net zo belangrijk. Na de repetities kan er gezellig worden nagepraat in de bar van 'De Vierstee' met een kop thee of een drankje. Regelmatig zijn er activiteiten waar partners en vrienden bij worden betrokken.

Ieder jaar proberen we een uitvoering te geven met medewerking van orkest en solisten. Daarnaast treden we regelmatig op bij lokale activiteiten binnen de gemeente De Bilt. 

Het instuderen van de muziek gebeurt grotendeels op de repetities. In de aanloop naar een concert wordt ook gevraagd thuis te oefenen met een oefen-CD of MP3 bestandjes. Ook zijn er soms extra bijeenkomsten voor stemgroepen of wordt er een oefenzaterdag gepland.